Problematyka kierunku
Program studiów podyplomowych umożliwi Ci zdobycie wiedzy i umiejętności praktycznych nie tylko z zakresu dietetyki, ale też z obszarów medycyny i psychologii. Dowiesz się jak kompleksowo pomagać pacjentom z zaburzeniami odżywiania – od znalezienia przyczyny problemu, poprzez ustalenie indywidualnego planu działania, po wsparcie we wdrażaniu zaleconych zmian. Ponadto nauczysz się układać zróżnicowane plany żywieniowe dla sportowców, dzieci, kobiet w ciąży czy osób starszych.
Odbiorcy
Studia podyplomowe skierowane są do osób z wykształceniem wyższym zainteresowanych szeroko rozumianym zdrowym trybem życia pragnących zacząć swoją przygodę z dietetyką i psychodietetyką lub poszerzyć swoją wiedzę z tego zakresu.
Szczegóły programu
- Podstawy żywienia z anatomią i fizjologią
- Dietetyka kliniczna
- Dietetyka prenatalna i pediatryczna
- Dietetyka sportowa
- Dietetyka geriatryczna
- Psychologia dziecięca
- Podstawy psychologii
- Techniki relaksacyjne i mindfulness
- Aktywność fizyczna
- Psychologia dobrostanu
- Psychologia żywienia
- Integracja sensoryczna
- Zaburzenia odżywiania
- Psychodietetyka
- Prawo i marketing
Korzyści
Dzięki rozbudowanemu programowi studiów poznasz nie tylko podstawy dietetyki i psychologii żywienia, ale też szczegółowo dowiesz się, jak powinna wyglądać zbilansowana dieta osób w różnym wieku, stanie zdrowia i o różnym trybie życia i aktywności fizycznej.
Wybierając pakiet studiów podyplomowych Dietetyka i Psychodietetyka otrzymujesz dwa oddzielne dyplomy i oszczędzasz 800 zł.
Czas trwania
3 semestry