Dietetyka - studia I stopnia
Licencjat z dietetyki to interdyscyplinarny kierunek, na którym program kształcenia opiera się głównie na zajęciach praktycznych z wykorzystaniem nowoczesnego sprzętu diagnostycznego. W trakcie studiów zdobędziesz wiedzę z: dietetyki, anatomii, fizjologii, medycyny, chemii ogólnej i spożywczej, technologii żywienia, biochemii, fizjoterapii oraz psychologii i fizjoterapii, a także pedagogiki i zarządzania. Nasi praktycy zapoznają Cię z najnowszymi światowymi trendami dietetyki.
Oferta dietetyki I stopnia zawiera trzy specjalności: dietetykę kliniczną, poradnictwo żywieniowe, psychodietetykę. Program każdej z nich obejmuje przedmioty ogólne oraz specjalnościowe, dzięki czemu możesz udoskonalić konkretne umiejętności praktyczne. Na rynku pracy nieustannie wzrasta zapotrzebowanie na specjalistów z dziedziny dietetyki, dlatego po ukończeniu studiów bez problemu rozpoczniesz swoją karierę zawodową.