Przedmioty ogólne
- język obcy (j. angielski/j. niemiecki)
- wychowanie fizyczne
- technologia informacyjna
- BHP i ergonomia
- pedagogika
- psychologia
- etyka i ochrona własności intelektualnej
- socjologia/filozofia
- komunikacja interpersonalna
- metodologia badań naukowych
- edukacja zdrowotna i promocja zdrowia
- chemia ogólna
- biologia medyczna
- anatomia człowieka
- histologia i histopatologia
- fizjologia człowieka
- patofizjologia
- biochemia
- higiena
- mikrobiologia
- immunologia i alergologia
- farmakologia i podstawy toksykologii
- pierwsza pomoc przedmedyczna
- zarządzanie i marketing
- seminarium dyplomowe
- technologia żywności i potraw oraz towaroznawstwo
- kliniczny zarys chorób
- żywienie człowieka
- fizjologia żywienia
- chemia żywności
- systemy jakości żywności
- żywienie w zdrowiu i chorobie
- dietetyka pediatryczna
- parazytologia
- edukacja żywieniowa
- farmakologia i farmakoterapia żywieniowa oraz interakcja leków z żywnością
- toksykologia i bezpieczeństwo żywności
- żywienie dzieci i młodzieży
- diagnostyka laboratoryjna
- podstawy pracowni żywienia
- kształtowanie sylwetki i postawy ciała
- prawo w ochronie zdrowia
- historia żywności i żywienia
Przedmioty specjalnościowe
Specjalności:
- poradnictwo żywieniowe,
- psychodietetyka,
- dietetyka kliniczna
Przedmioty specjalizacyjne (do wyboru)
- suplementy diety
- podstawy żywienia zbiorowego
- żywienie w chorobach metabolicznych
- żywienie kobiet ciężarnych i karmiących
- zarys chirurgii z elementami żywienia w okresie okołooperacyjnym
- fizjologia wysiłku i żywienie w sporcie
- żywienie ludzi starszych
- dietoterapia otyłości i zespołu metabolicznego
- podstawy biotechnologii żywności
- dietoprofilaktyka chorób cywilizacyjnych